Росія арештувала активи одного із найбільших банків США

Share

Арбітражний суд Москви заарештував пакет акцій групи компаній «Дитячий світ» у розмірі 5%, що належить американській фінансовій групі Goldman Sachs

З таким проханням до суду звернувся російський банк «Открытие», вимагаючи солідарного стягнення заборгованості на 614,7 млн. руб. з Goldman Sachs International, Goldman Sachs Group та Goldman Sachs & Co LLC, пише «Бізнес.Цензор» із посиланням  на російські ЗМІ.

Російський банк у своєму позові стверджував, що Goldman Sachs International відмовилася виконувати зобов'язання за генеральною угодою на тій підставі, що проти «Открытия» запроваджено санкції США та Великої Британії.

Позивач також попросив накласти арешт на всі рахунки Goldman Sachs International у будь-якій валюті в банках під російською юрисдикцією, а також цінні папери та похідні фінансові інструменти на суму позову.

Суд задовольнив ці вимоги частково. Крім пакета акцій «Дитячого світу» заарештовано пакети цінних паперів російських компаній, що належать фонду Goldman Sachs III SICAV, а також майнові права Goldman Sachs&Co щодо товарних знаків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom