Білгород-Дністровський порт втретє спробують продати

Share

У серпні Фонд держмайна планує виставити на приватизацію 41 об’єкт, з яких 14 – державні підприємства та пакети акцій, інші – склади, адмінбудівлі, гаражі тощо

Про це повідомляє прес-служба ФДМ.

Найцікавішими пропозиціями фонд вважає:

  • Білгород-Дністровський морський торговельний порт, розташований на західному березі Дністровського лиману. Актив розміщений на 59 гектарах основної виробничої території порту та понад 5 гектарах території портового пункту Бугаз, розташованому в селищі Затока. Стартова ціна – 184,9 млн грн, дата проведення торгів – 7 серпня.
  • ТОВ «Інвестагро» – аграрне підприємство, яке спеціалізується на вирощуванні зернових та бобових культур, насіння олійних культур. Це санкційний актив, конфіскований Україною. До складу активу входять 25 об'єктів нерухомого майна та 12 об'єктів рухомого майна, штатна чисельність працівників становить 27 осіб. Стартова ціна – 55 млн грн, дата проведення торгів – 10 серпня.
  • Нігинський кар'єр налічує 38 об'єктів нерухомості загальною площею 15 491 кв. м та 34 одиниці транспортних засобів та спеціальної техніки. Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках загальною площею 79,6 га. Основний вид діяльності ДП – добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Підприємство у своїх активах має виробниче обладнання. Стартова ціна – 13,1 млн грн, дата проведення торгів – 8 серпня.

Крім цих об’єктів, щодо яких уже оголошені аукціони в системі «Прозорро.Продажі», на серпневі торги можуть бути також виставлені Зарубинський спиртовий завод, Волиньторф, Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів та інші об'єкти.

Нагадаємо, що запланований на 14 червня повторний аукціон із продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту не відбувся через відсутність учасників. 3 березня перший аукціон із продажу порту зі стартовою ціною 187,57 млн грн також не відбувся.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom