Україна сподівається на розширення участі Великої Британії у післявоєнній відбудові

Share

Україна працює над розширенням участі Великої Британії у відбудові країни, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Про це йшлося на засіданні українсько-британської Робочої групи з інфраструктури (Infrastructure Taskforce) за участі міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Британську делегацію очолювала міністерка з питань бізнесу та торгівлі Великої Британії Нусрат Гані.

Сторони обговорили результати можливості співпраці в реалізації проектів відбудови та шляхи залучення британського бізнесу в цей процес.

«Ознайомили наших партнерів із станом української інфраструктури, коротко- та середньостроковими планами відбудови. Ключове — забезпечити прозорість усього процесу. Зокрема, завдяки системі DREAM міжнародні партнери зможуть відстежувати весь цикл втілення проектів відбудови. Обговорили й практичні проекти відбудови. Це, зокрема, участь британських партнерів у відбудові Київщини та Харкова. Це і транспортна, і соціальна, і критична інфраструктура. Серед розглянутих проектів — відбудова 6 мостів на Київщині, яке фінансує UKEF (Департамент гарантування експортних кредитів Уряду Великої Британії). Окремий аспект переговорів — страхування ризиків. Британія має величезний досвід саме у сфері страхування, і нам важливо його застосування в Україні зараз», — зазначив Кубраков.

Також сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння. У рамках нього британські партнери надаватимуть експертну підтримку в процесі відбудови.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom