«Райффайзен» відклав вихід із Росії до кінця року

Share

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International вважає можливим відокремлення свого дочірнього банку в Росії від материнської групи не раніше кінця грудня, хоча до цього йшлося про кінець вересня

Про новий термін повідомив аналітикам генеральний директор RBI Йоганн Штробль, передає «Укрінформ» з посиланням на АРА.

«Терміни, встановлені раніше Raiffeisen Bank International (RBI) для можливого відокремлення своєї російської дочірньої компанії, вочевидь, будуть відкладені. Генеральний директор банку Йоганн Штробль заявив аналітикам у вівторок у другій половині дня, що відокремлення стане можливим не раніше кінця грудня. У травні він говорив про можливість відокремлення дочірнього банку до кінця вересня», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Штробль повідомив, що RBI продовжує розглядати і варіант продажу своєї російської дочки.

«Однак обидва варіанти пов'язані з високими бюрократичними перепонами і потребують багато часу для реалізації, про що керівництво банку неодноразово наголошувало протягом останніх місяців. Для продажу потрібен покупець, який не перебуває під санкціями, і схвалення президента Росії Володимира Путіна», – зазначається у повідомленні.

За словами Штробля, варіант продажу – «дещо далі, ніж виокремлення». Він також вказав на те, що є зацікавлений покупець з-за меж Росії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom