ArcelorMittal виключив з актуальних проєкт фабрики огрудкування, яку мала будувати китайська Sinosteel

Share

Транснаціональна сталеливарна корпорація ArcelorMittal виключила із переліку актуальних проєктів будівництво нової фабрики огрудкування на комбінаті «ArcelorMittal Кривий Ріг».

АМКР повідомив про початок реалізації проєкту вартістю 250 млн дол. та потужністю 5 млн т. сировини на рік у жовтні 2020 року. Генеральним підрядником та постачальником обладнання була обрана китайська компанія Sinosteel. Завершити будівництво планували у 2023 році.

 «Оголошений раніше пакет стратегічних капіталовкладень наразі переглянутий, щоб відобразити зміну обсягу та інфляції в проєктах Ліберія та Монлевейд, тоді як раніше зупинений проєкт заводу з виробництва котунів в Україні був видалений (з переліку стратегічних капвкладень – ред.)», – йдеться у проміжному звіті компанії за другий квартал і перше півріччя 2023 року.

У свою чергу, у пресслужбі АМКР у відповіді на запит агентства «Інтерфакс-Україна» пояснили, що від цього проєкту компанія повністю не відмовляється.

«Проєкт будівництва фабрики огрудкування компанія тимчасово виключила з актуального переліку проєктів капітальних інвестицій. Проте компанія не відмовляється від цього контракту і готова повернутися до проєкту після завершення війни», – пояснили у пресслужбі.

У квітні 2022 року ArcelorMittal повідомив про призупинення реалізації інвестиційних проєктів на криворізькому комбінаті, зокрема й будівництва нової фабрики огрудкування.

Разом з тим АМКР продовжує реалізацію інвестпроєкту з будівництва хвостосховища «Третя карта».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom