Шмигаль просить розпочати велику приватизацію

Share

Нині в державному управлінні перебувають понад 3 тис. об`єктів, 109 визначені стратегічними й не підлягатимуть приватизації

Ще понад 600 підприємств у галузі енергетики, транспорту й оборонно-промислового комплексу залишатимуться в управлінні держави до кінця воєнного стану, передає прес-служба Кабінету міністрів України із посиланням  на прем’єра Дениса Шмигаля.

«У критично важливих компаніях надалі впроваджуватимемо реформу корпоратизації для підвищення їхньої ефективності. Це один з маркерів відповідності критеріям Організації економічного співробітництва та розвитку», — сказав Шмигаль.

Водночас уже понад 1900 об’єктів передані Фонду державного майна. Прем’єр дав завдання прискорити передачу інших підприємств.

«Це потенційні проекти для інвесторів, додана вартість, нові робочі місця. Для цього такі об’єкти мають бути надалі виставлені на прозорі електронні аукціони», — відзначив очільник уряду.

Прем’єр підкреслив, що перед Фондом державного майна цього року стоїть завдання продовжити малу приватизацію і розпочати велику. Також він доручив Мінекономіки й ФДМУ спільно з Мінцифри створити єдину базу підприємств, які перебувають у власності держави, та їхніх юридичних осіб-власників.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom