В Україні вживають заходів щодо забезпечення додаткової генерації е/е, – Галущенко

Share

В Україні триває наймасштабніша ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, а також вживаються додаткові заходи для збільшення потужностей генерації електроенергії

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає прес-служба відомства.

Він зазначив, що завдання додати до енергосистеми 1,7 ГВт до початку опалювального сезону вже частково реалізоване.

«Активно триває ремонтна кампанія. Також ми вживаємо заходи, що забезпечують додаткову генерацію, якої не було в Україні до цього часу», – зазначив міністр.

Коментуючи можливе продовження обстрілів росіянами об’єктів енергетичної інфраструктури протягом наступної зими, Галущенко зазначив, що «складно передбачати наслідки обстрілів».

«Але я впевнений, що навіть якщо будуть пошкоджені об’єкти генерації чи передачі, це буде мати тимчасовий характер», – сказав він.

Міністр також наголосив, що на сьогодні значно ефективніше працюють системи ППО, забезпечуючи захист енергетичних об’єктів.

Галущенко запевнив, що енергетики докладають максимум зусиль для забезпечення споживачів надійним електропостачанням, підкресливши, що, попри прогнози псевдоекспертів, з квітня віялових відключень споживачів не відбувається. Тимчасові відключення відбуваються лише через негоду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom