Рада звільнила від ПДВ та мита низку оборонних товарів

Share

Верховна Рада звільнила від податку на додану вартість низку товарів, які надходять на територію України для потреб безпеки і оборони. Відповідні норми містяться у законопроєктах №9467 та  №9468, які були прийняті в цілому на пленарному засіданні в п'ятницю, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у телеграмі.

Ухвалені зміни до законодавства звільняють від сплати мита та ПДВ тепловізійних монокулярів, оснащених інфрачервоним детектором з вбудованою функцією камери та бінокулярів з функцією далекоміра, антидронових рушниць.

Крім цього, Міністерство фінансів повідомило, що сьогодні Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу законопроект  № 9402 «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів».

Законопроект розроблений Мінфіном спільно з Держмитслужбою, він пропонує запровадити спрощену процедуру декларування для переміщення через митний кордон України військової техніки та інших товарів ЗСУ, що виїжджають за кордон на військові навчання або з іншою тимчасовою метою, а також збройних сил держав – членів ЄС та НАТО, які направляються в Україну з такою ж метою.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom