Японія розширила обмеження на експорт автомобілів до РФ

Share

Японія 28 липня розширила обмежувальні заходи проти Росії: йдеться про додаткові обмеження на поставки автомобілів та шин

Японія вже заборонила поставки в Росію автомобілів преміум-класу вартістю понад 6 млн єн ($43 тис.), починаючи з квітня минулого року, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Kyodo News.

Водночас останнє рішення з 9 серпня додатково охопить заборону на поставки нових та вживаних автомобілів із бензиновим і дизельним двигуном об’ємом понад 1 900 кубічних сантиметрів, електричні і гібридні транспортні засоби, а також шини для великих транспортних засобів.

Японські автомобілі користуються попитом у Росії, тому нова заборона завдасть ще одного удару по Москві на тлі її військового вторгнення в Україну.

Вартість японського експорту до Росії у 2022 році склала 603,9 млрд єн (близько $4,3 млрд), що на 30% менше, ніж у попередньому році. При цьому більше, ніж половину цього показника становили легкові автомобілі, більшість з яких були вживаними.

Загалом до японського чорного списку експорту до РФ додано близько 750 позицій, зокрема залізо та інші метали, котли та волокна, які можуть бути використані для підтримки промислової діяльності Росії.

Нові заборонені до експорту в Росію товари становлять близько 20% вартості того, що було експортовано до Росії у 2021 році.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom