«Нафтогаз» залучить американську розслідувальну компанію до стягнення компенсації з РФ

Share

Міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP, яка виступає юридичним радником групи «Нафтогаз», залучить послуги американської розслідувальної компанії K2 Integrity, щоб виконати рішення Гаазького трибуналу про $5 млрд у кримській справі

Про це 27 липня повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, перебуваючи з робочим візитом у Вашингтоні, передає прес-служба компанії.

«Команда K2 допоможе здійснити пошук російських комерційних активів, на основі якого ми плануватимемо подальшу стратегію примусового стягнення з Росії компенсації. Вірю, що шлях, який ми проходимо, стане прикладом для інших компаній, постраждалих від російської агресії», – зауважив Чернишов.

У НАК нагадали, що 12 квітня 2023 року Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав Росію сплатити $5 млрд компенсації за збитки та втрачене майно «Нафтогазу» в Криму.

19 квітня юридична фірма Covington & Burling LLP представила стратегію примусового стягнення з Росії зазначеної компенсації. Відповідна зустріч відбулась у Вашингтоні (США).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom