Україна переходить до середньострокового планування відновлення

Share

Україна спільно з партнерами переходить до середньострокового планування відновлення до 2027 року

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Синхронізуємо регіональну політику, оновлюємо секторальні стратегії, готуємо відповідні трирічні інвестиційні програми. Щодо пріоритетів відновлення, фокусуємося не лише на відбудові критичної та соціальної інфраструктури, житлі та транспорті, але і на економічному розвитку громад, питанні робочих місць та бізнес-можливостей на звільнених територіях», – сказав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час засідання комітету Міжвідомчої координаційної донорської платформи для України.

Він наголосив, що Україна спільно з партнерами має одночасно долати шлях до членства у Євросоюзі, проведенні реформ, відбудові зруйнованої інфраструктури та модернізації країни в цілому.

Також сторони обговорили ініціативу Єврокомісії зі створення спеціального Фінансового інструменту для України (Ukraine Facility), який передбачає виділення до 50 млрд євро для підтримки України на період 2024-2027 років.

Кубраков повідомив партнерів, що урядова команда вже розробляє спеціальну дорожню карту — Український План (Ukraine Plan) — зі структурних реформ та інвестиційних проектів, які Україна планує реалізувати в наступні 4 роки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom