Франція та Німеччина виступили проти заборони імпорту зерна з України

Share

Франція та Німеччина 25 липня висловилися проти подальшого продовження заборони на імпорт українських зернових після 15 вересня, на чому наполягають п’ять держав Східної Європи

Німецький та французький міністри під час зустрічі у Брюсселі підтримали позицію України, яка виступає проти продовження тимчасової заборони Європейської Комісії на імпорт української агропродукції до п’яти держав ЄС – Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Болгарії, передає «Європейська правда».

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір заявив, що Єврокомісія повинна чітко дати зрозуміти, що будь-яке продовження «неможливе», а також пов'язав позицію Польщі з прийдешніми парламентськими виборами.

Французький міністр Марк Фесно своєю чергою сказав, що «жодних односторонніх заходів, жодних індивідуальних авантюр бути не може – лише колективна відповідь на виклик дестабілізації ринків».

Речниця Єврокомісії Міріам Гарсія Феррер заявила, що Брюссель «дуже інтенсивно» працює з п'ятьма країнами-членами ЄС та Україною, аби знайти прийнятне рішення.

Зустріч міністрів сільського господарства ЄС стала першою після закінчення терміну дії «зернової угоди». Угода гарантувала, що кораблі з зерном можуть залишати українські порти безперешкодно. Росія не продовжила угоду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom