В Україні запрацювала платформа для роздрібної торгівлі е/е

Share

АТ «Оператор ринку» розробив платформу для роздрібної торгівлі електроенергією – Retail energy Platform (REP), де постачальник має змогу запропонувати свої умови та ціну постачання електроенергії, а споживач знайти для себе вигідну пропозицію

Представники малого бізнесу мають можливість знайти на REP постачальника, який пропонує нижчу ціну та має гарантовані обсяги поставки, передає «Бізнес.Цензор».

«20% від загального обсягу споживання електроенергії в державі постачальники купують на майданчику «Оператора ринку». REP – це наше нове ІТ-рішення як легко споживачу знайти свого постачальника. Платформа дозволяє швидко і безкоштовно знайти потрібні кіловат-години у постачальників – у ліцензованих учасників ринку електричної енергії», – заявив генеральний директор «Оператор ринку» Олександр Гавва.

Як пояснили в компанії, лише 0,2% малого бізнесу в Україні купує електроенергію за складними ринковими алгоритмами: на ринку двосторонніх договорів, ринку «на добу наперед», внутрішньодобовому та балансуючому ринках.

Ті, хто перебуває у власності держави, заявляє про наміри придбати електроенергію через Prozoro. Компанії з приватного сектору, які споживають до 50 тис кВт-год у місяць, контрактують електроенергію у ПУПів – постачальників універсальних послуг; компанії, що споживають від 50 тис. кВт-год до 100 тис. кВт-год – у постачальників з регіону ведення бізнесу.

Однак, наголошує «Оператор ринку», не всі знають, що ліцензія на право бути постачальником електричної енергії поширюється на всю країну, і споживач може купити у того, хто пропонує найнижчу ціну – незалежно від того, знаходиться виробництво у Львові, чи Харкові.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom