Призначені нові члени правління та наглядової ради «Сенс Банку»

Share

Новими членами правління АТ «Сенс Банк» за поданням Міністерства фінансів України стали Олена Зубченко (заступник голови правління), Олексій Шклярук, Інна Тютюн та Андрій Соколов

Список опублікований на сайті банку.

Фінансова установа поки що не надала більш детальної інформації про нових членів правління.

Раніше Олена Зубченко очолювала департамент фінансової політики Мінфіну, уточнює агентство «Інтерфакс-Україна».

Олексій Шклярук, згідно з інформацією в LinkedIn, з 2016 року обіймав посаду члена правління «Агропросперіс Банку» та відповідав за напрям ризик-менеджменту. До цього працював у Credit Agriclole також у сфері управління ризиками.

Андрій Соколов, за даними LinkedIn, з кінця 2017 року працював у банку «Південний», у тому числі з квітня 2020 року головою департаменту корпоративного бізнесу.

Інна Тютюн, за інформацією в LinkedIn, з червня 2018 року була заступником голови правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній, а раніше – заступником голови правління «Укргазбанку».

Новим головою наглядової ради «Сенс Банку» після його націоналізації за поданням Міністерства фінансів став ексголова представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер, який очолював кілька років тому наглядову раду «Укрзалізниці».

Ще двома незалежними членами наглядової ради стали керуючий партнер PwC Legal Україна Андрій Пронченко та Ростислав Дюк – голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній, заступник якого Інна Тютюн увійшла до правління банку.

Представниками держави у наглядовій раді стали начальник відділу Мінфіну Андрій Свистун, який з травня по листопад минулого року входив до наглядової ради державного «Укргазбанку», та секретар робочої групи з питання санкцій проти Росії Владислав Власюк, який має досвід роботи у Мін'юсті.

Довідка. 20 липня 2023 року Національний банк вирішив вивести банк із ринку через санкції проти його власників і запропонував уряду націоналізувати його. Наступного дня Кабінет міністрів погодився викупити «Сенс Банк» за 1 грн. 22 липня «Сенс Банк» офіційно став державним.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom