Литва виступає проти послаблення санкцій в обмін на «зернову угоду»

Share

Послаблення санкцій проти Росії в обмін на угоду про безпечний експорт українського зерна через Чорне море є неправильним

На цьому наголосив президент Литви Гітанас Науседа, передає «Укрінформ» із посиланням на LRT.

«Ми вважаємо, що пом’якшувати санкції проти диктаторів абсолютно неправильно. Це позиція всіх органів влади, на якому б рівні не відбувалися обговорення», — заявив литовський лідер.

Раніше ЗМІ з посиланням на дипломата ЄС, який побажав не розкривати свого імені, повідомляли, що Співтовариство готове прислухатися до запитів Росії, переданих ООН, щоб продовжити угоду щодо експорту українського зерна. Одна з них – скасування деяких санкцій проти Москви.

Частина євроспільноти також вважає, що санкції проти Білорусі потрібно послабити, через що запровадження нових санкцій гальмується.

Литва при цьому дотримується позиції, що санкції не можуть бути послаблені ні для Росії, ні для Білорусі, а для останньої вони мають бути такими ж, як і щодо Москви.

Попри розбіжності щодо ширших санкцій, очікується, що цього тижня ЄС затвердить менший пакет санкцій проти Білорусі, який охоплюватиме товари подвійного призначення, високі технології та авіацію.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom