США додали до санкційних списків ще п’ять російських банків

Share

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило санкції проти 95 юридичних осіб, які допомагають Росії обходити санкції, запроваджені у відповідь на війну в Україні

Санкції покликані обмежити доступ Росії до продукції військового призначення, зменшити її доходи від металургійного та гірничодобувного сектора, ускладнити доступ до міжнародної фінансової системи та позбавити технологій країн G7, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Мінфін США.  

Зокрема, до санкційного списку внесли низку російських банків: «Тінькофф-банк», банк «Солидарность», «Локо-банк», банк «Юнистрим» (оператор однойменної платіжної системи), «Петербурзький соціальний комерційний банк» (ПСКБ).

Згідно із ліцензією OFAC, операції з банками, що підпали під санкції, дозволені до 18 жовтня.

Також до санкційного списку внесли низку російських юридичних осіб, що входять до групи «Уральської гірничо-металургійнрї компанії».

Під санкції також потрапили низка російських компаній та науково-дослідних інститутів, залучених до виробництва та розробки високотехнологічної зброї, у тому числі чотири виробники боєприпасів, а також низка виробників обладнання для енергетичної та хімічної галузей російської промисловості.

Крім того, до санкційного списку США внесли низку зареєстрованих минулого року у Киргизстані компаній, які постачали комплектуючі подвійного призначення до Росії в обхід санкцій. На цих же підставах санкції запровадили проти компанії Amegino FZE (Amegino) із ОАЕ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom