У Фонді гарантування розповіли, чого очікувати клієнтам «Сенс Банку»

Share

Банкомати, відділення та додаток «Сенс Банку» працюватимуть у звичайному режимі, тож клієнти банку мінімально відчують ті незручності, які пов'язані з потребою зміни власника

Про це сказала директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, повідомляє «Укрінформ».

«Обмеження на кошти фізичних осіб не буде. Фізичні особи зможуть користуватись своїми наявними коштами, ті що є на картках, у межах лімітів, які встановлені банком або Національним банком. Також не буде обмежень щодо зняття готівки в банкоматах, та не буде обмежень для фізичних осіб з використання овердрафтів у межах тих лімітів, що встановлені банком», – сказала Рекрут.

Вона додала, стосовно юридичних осіб, то нині систему електронних платежів заблоковано, оскільки цього вимагає чинне законодавство.

«Ми зараз працюємо на прийом платежів від юридичних осіб, а вихідні платежі будуть ходити з другої половини дня. Тобто, юридичні особи зможуть відправляти свої кошти з другої половини дня. Також важлива інформація, що у ці декілька днів не будуть діяти всі договори щодо кредитування. Юридичні особи у яких вже є діючі кредитні договори та кредитні лінії вони не будуть діяти на період здійснення тимчасової адміністрації. Стосовно всього іншого, то банк працюватиме у звичайному режимі. Банкомати працюють, відділення банків працюють у звичайному режимі, також працюватиме додаток. Тому вкладники та клієнти банку мінімально відчують ті незручності, які викликані цією потребою», – сказала Рекрут.

Вона також зазначила, що запроваджено тимчасову адміністрацію. Наступний крок – це взяття банку під контроль, потім отримання рішення Кабінету міністрів щодо участі держави, а саме купівлі банку, затвердження плану регулювання. Потім буде призначення керівників банку за поданням Міністерства фінансів та за погодження з Національним банком. І останній крок – це передача банку Міністерству фінансів.

«Усі ці заходи ми плануємо здійснити протягом вихідних, і в понеділок банк працюватиме у звичайному режимі, але з новим власником», – наголосила Рекрут.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom