Німеччина працює над тим, щоб українське зерно не згнило в елеваторах, – МЗС

Share

Світова спільнота не дозволить шантажувати себе черговою блокадою експорту українського зерна, натомість посилить альтернативні способи транспортування, доки не розв’яжуть питання з морським маршрутом

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед зустріччю з колегами у Брюсселі 20 липня, передає «Укрінформ».

«Ми разом з міжнародними партнерами працюємо над тим, щоби українське збіжжя найближчими тижнями не згнило в елеваторах, а дійшло до людей, які його негайно потребують», – сказала дипломат.

Партнери, за словами Бербок, будуть наполегливо працювати над тим, аби збільшити транспортування через «коридори солідарності».

Міністр назвала важливим і правильним, що європейські партнери ми від самого початку працювали над посиленням транзиту збіжжя наземним транспортом паралельно з Чорноморською морською ініціативою.

Останні дії Москви глава МЗС Німеччини назвала новою жорстокою ескалацією з боку російського президента проти України. Те, що Путін вийшов із зернової угоди та бомбить Одесу, за її словами, є «не лише новою атакою на Україну, це також є нападом на найбідніших жителів планети, проти міжнародної системи співіснування». З неприйнятністю такої ситуації, за словами дипломата, погоджуються усі, хто виступав на заходах в ООН у Нью-Йорку раніше цього тижня.

«Тому є неймовірний тиск і чіткі слова, що ми не дозволимо себе шантажувати», – підкреслила політик.

Вона зазначила, що мільйони людей потребують нагально українське зерно.

Глава німецького МЗС знову звернулася із закликом до Кремля не використовувати голод як зброю.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom