ЄС має збільшити вивіз українського зерна, – Боррель

Share

Європейський Союз має збільшити вивіз українського зерна сушею після виходу Росії з «зернової угоди»

Також ЄС потрібно посилити військову підтримку України, заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає «РБК-Україна».

«Що ж, окрім моря, у нас є шляхи солідарності, які дозволяють нам експортувати багато зерна з портів Чорного моря через сухопутні кордони держав-членів, які є сусідами України. Це потрібно буде збільшити», – сказав він.

Боррель наголосив, що порти країн Європи повинні будуть збільшити потужності для вивозу української продукції, а це «означає більше зусиль для українських сусідів».

Головний дипломат ЄС також додав, що європейські міністри обговорять, як допомогти Україні. На його думку, вихід тільки один – збільшити військову підтримку.

«Якщо їх бомблять, ми повинні забезпечити протиповітряні засоби. Якщо росіяни використовують безпілотники, ми повинні надати українцям протиповітряні засоби для знищення цих безпілотників. Але масовані атаки цих останніх трьох ночей вимагають відповіді з нашого боку, відповідь може бути лише одна, окрім риторики – надання додаткових військових ресурсів», – сказав дипломат.

Боррель заявив, що запропонує збільшити Європейський фонд миру, але не назвав, на скільки саме.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom