Головний порт Литви готовий відправляти українське зерно

Share

Головний порт Литви міг би перевантажити 10 мільйонів тонн українського зерна, але логістика доставки вантажу до узбережжя Балтійського моря залишається складною

Про це повідомив генеральний директор Клайпедського порту Альгіс Латакас, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на LRT.

«Це величезна проблема, оскільки це пов'язано з багатьма речами, різними країнами, різними домовленостями, різними інтересами і так далі. Якщо це питання буде вирішено, Клайпеда зможе забезпечити 100%-обслуговування частини українського зерна вже сьогодні», – сказав він.

За словами Латакаса, поточна потужність порту становить 10-15 млн тонн зерна, в тому числі експорт литовського зерна становить близько 3,5 млн тонн.

Раніше під час виступу у Брюсселі президент Литви Гітанас Науседа заявив, що країна шукатиме альтернативні шляхи експорту зерна в Балтійському морі.

Довідка. 17 липня МЗС РФ офіційно повідомило, що без участі Росії «зернова ініціатива» припиняє своє функціонування з 18 липня.

Зі свого боку міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що в ООН, Туреччини й України достатньо ресурсів для забезпечення функціонування «чорноморського зернового коридору» без Росії за наявності політичної волі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom