Україна і СБ підписали угоди на $240 млн гранту

Share

НЕК «Укренерго», Міністерство енергетики та Міністерство фінансів підписали зі Світовим банком дві угоди про виділення компанії грантової допомоги обсягом $240 млн для підвищення надійності енергосистеми

Про це повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає «Інтерфакс-Україна».

«Майже $240 млн – ще один значний внесок наших міжнародних партнерів у забезпечення стійкості нашого з'єднання з європейською енергосистемою та відновлення високовольтних підстанцій», – повідомив він 18 липня.

Згідно з його повідомленням, перша угода передбачає надання «Укренерго» грантових коштів уряду Німеччини, які будуть спрямовані на закупівлю та встановлення STATCOM – спеціальних пристроїв, що підвищують стабільну роботу енергосистеми.

«Укренерго» виконує важливу технічну умову ENTSO-E для посилення нашого з'єднання з європейською мережею. Пристрої STATCOM дадуть змогу не лише збільшити стійкість української енергосистеми, а й позитивно впливатимуть на збалансованість усієї об'єднаної європейської континентальної мережі», – пояснив Кудрицький.

Іншим документом визначено передачу НЕК допомоги на закупівлю спецтехніки, автотрансформаторів та іншого високовольтного обладнання, пошкодженого ударами російських ракет і дронів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom