USAID виділить Україні додаткові $500 млн

Share

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає Україні понад $500 млн додаткової гуманітарної допомоги та обладнання для ДСНС на $2,3 млн

Про це оголосила адміністраторка USAID Саманта Пауер під час свого візиту до Києва, передає «Укрінформ».

Вона поінформувала, що надається 6 автоцистерн для постачання чистої питної води у громади, які було відрізано від неї, а також 450 потужних насосів для відділень ДСНС на Херсонщині з тим, щоб допомогти подолати наслідки підриву Каховської ГЕС.

Адміністраторка USAID також наголосила, що кошти для ДСНС є «наймудрішим вливанням», зазначивши, що близько $1,2 млрд прямої бюджетної підтримки, наданої урядові України, пішли на зарплати понад 50 тис. рятувальників, зокрема тим, хто долав наслідки руйнування Каховської дамби.

«В Україні є гуманітарні потреби, які залишаться, поки президент (очільник РФ Володимир Путін – Ред.) Путін веде цю війну. Обладнання і підтримка для виплати зарплат рятувальникам допоможе з деякими з цих потреб, але сьогодні я рада оголосити, що США надають понад $500 млн доларів додаткової гуманітарної допомоги нашим партнерам для збільшення їхньої відповіді на передовій», – підкреслила Пауер.

За її словами, США мають на меті допомагати українцям із потребами, які вони для себе визначають – від підтримки із прихистком для тих, чиї домівки були зруйновані, до психологічної допомоги тим, кого війна травмувала найбільше.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom