«Укргідроенерго» оцінило вартість будівництва нової Каховської ГЕС

Share

Орієнтовна вартість будівництва нової Каховської ГЕС становитиме $1-1,2 млрд, термін відбудови – приблизно сім років

Про це розповів генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає «Укрінформ».

«Якщо говорити про орієнтовну вартість будівництва у випадку Каховської ГЕС, то враховуючи світові тренди в будівництві гідроелектростанцій з вартістю приблизно $2 000 за 1 кВт встановленої потужності, за можливої встановленої потужності нової Каховської ГЕС близько 500-600 МВт орієнтовна вартість будівництва становитиме близько $1-1,2 млрд. Але все це дуже орієнтовно», – сказав очільник «Укргідроенерго».

За його словами, так само орієнтовно можна говорити і про термін відбудови зруйнованої станції на Дніпрі. Їй передуватиме розробка проєктної документації та обов’язкова експертиза проєкту.

«Орієнтовний термін будівництва подібної гідроелектростанції становить близько семи років. Зауважу, це без урахування термінів, які потрібні для обстеження території після деокупації, на демонтажні роботи тощо», – сказав Сирота.

Нині триває робота над проєктом будівництва тимчасових гребель у верхньому та нижньому б?єфах станції, що стане першим етапом відбудови Каховської ГЕС. Тимчасові греблі дозволять підняти рівень Каховського водосховища і забезпечити водою як став-охолоджувач Запорізької АЕС, так і населені пункти, розташовані вздовж берегів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom