Угорщина планує розпочати імпорт газу із Катару з 2027 року

Share

Угорщина розраховує на постачання скрапленого природного газу з Катару з 2027 року

Про це заявив міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сійярто, передає enkorr.

«Є реальний шанс, що з 2027 року скраплений природний газ із Катару буде доданий до енергопостачання Угорщини. На політичному рівні сьогодні ми ухвалили всі необхідні рішення, і на рівні фахівців переговори між Угорщиною й Катаром вже теж ведуться», – сказав Сійярто.

В угорському МЗС неодноразово заявляли, що Будапешт працює над диверсифікацією постачання газу, однак у короткостроковій перспективі замінити російські енергоносії не вдасться.

Окрім збільшення імпорту азербайджанського газу, Угорщина зацікавлена у збільшенні постачання СПГ до країни через термінал у хорватському Крку і розробці газового родовища в Румунії. Крім того, за словами Сійярто, Будапешт у рамках диверсифікації постачання розглядає можливість імпорту нафти з Еквадору на випадок, якщо сухопутний транзит російської нафти через Україну стане неможливим.

Раніше Сійярто зазначав, що під час його візиту до Дохи була укладена угода, відповідно до якої енергокомпанії Угорщини й Катару можуть розпочати переговори про постачання СПГ до Угорщини приблизно через три роки.

За словами Сійярто, тривають також переговори з Оманом на рівні фахівців і підприємств щодо можливого початку імпорту нафти й природного газу.

Сійярто наголосив, що угоди з країнами Перської затоки про постачання нафти й газу до Угорщини не означають відмови від контрактів із Росією, а спрямовані на диверсифікацію.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom