Міненерго прогнозує «зимові» атаки на енергооб’єкти

Share

Координаційна група G7+ з надання допомоги енергосектору України обговорила хід ремонтної кампанії та потреби країни напередодні нового опалювального сезону, повідомляє Міністерство енергетики

«У межах наймасштабнішою за всю історію ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах України ми проводимо відновлення інфраструктури, що зазнала масованих російських атак, які були найінтенсивнішими протягом попереднього опалювального сезону. У проведенні ремонтів нам дуже допомагає обладнання, надане нашими міжнародними партнерами, а також закуплене за рахунок коштів Фонду енергетичної підтримки України, створеного при Секретаріаті Енергетичного співтовариства», – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Він наголосив, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об’єкти. Тому актуальними залишаються потреби в енергетичному обладнанні, особливо у високовольтному, а також системах, які зможуть забезпечити децентралізацію генерації, зокрема, у газових турбінах.

Крім того, важливе значення матиме можливість імпортувати електроенергію з європейських країн, тому необхідно забезпечити дозвіл ENTSO-E на максимальну пропускну спроможність міждержавних перетинів до 2 ГВт, яка на сьогодні є технічно можливою.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom