Liberty Steel перемогла на тендері на придбання угорського Dunaferr

Share

Британська Liberty Steel виграла тендер на придбання угорського меткомбінату Dunaferr, ставши переможцем торгів через свою дочірню компанію Liberty Steel Central Europe Kft

Компанія запропонувала за підприємство 55 млн євро ($60,5 млн), повідомляє «ГМК-Центр» із посиланням на Argus.Media.

Учасниками останнього раунду торгів стали лише Liberty Steel та Vulcan Steel, приватна компанія, що базується на Маврикії.

«Приєднання Dunaferr до групи Liberty, за умови завершення угоди та схвалення регуляторних органів, створить значну позитивну операційну та комерційну синергію шляхом більш тісного зв’язку видобувного бізнесу Liberty у Румунії, Польщі та Чехії з якісним рівнем Dunaferr по переробці на користь клієнтів по всій Угорщині та Європі», – заявили у материнській компанії Liberty GFG.

Як пише угорська Duol, у заяві міністерства економічного розвитку країни йдеться, що успішний продаж Dunaferr є важливою віхою, але важка робота лише починається.

«Уряд налаштований на видатний екологічний перехід для майбутнього сталеливарної промисловості. Робота заводу потребує реорганізації, значні покращення необхідні для виробництва продукції з вищою доданою вартістю, сучасних технологічних змін 21-го століття та виробництва екологічно чистої сталі», – зазначається у повідомленні.

У міністерстві також нагадали, що Dunaferr є головним гравцем у промисловості та зайнятості Угорщини. Водночас сталеливарна промисловість є стратегічним сектором, який є пріоритетом для уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom