Фонд гарантування реалізував активи колишніх «дочок» російських банків на 3,2 млрд грн

Share

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на «Прозорро.Продажі» продав активи колишніх «дочок» російських банків на 3,2 млрд грн, повідомляє Фонд гарантування

«Уже рік як Фонд гарантування вкладів в умовах повномасштабного вторгнення відновив продаж активів банків, що ліквідуються. За цей час сума успішних аукціонів у державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі, за результатами яких укладено відповідні договори купівлі-продажу, склала близько 4 млрд грн. Із них 3,2 млрд грн – або понад 80% від суми – від продажу активів ПАТ «Промінвестбанк» та АТ «МР Банк», дочірніх структур російських банків, які були виведені з ринку на другий день повномасштабного вторгнення РФ», – йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначили, що на балансі цих двох банків, залишилося чимало ліквідних об’єктів нерухомості, на які фіксується високий попит. Є абсолютно рекордні аукціони, під час яких ціна продажу уже на перших торгах зростала на 160 і більше відсотків. Але такі лоти – це, швидше, винятки, адже 95% активів банків – кредити.

«І якщо до цього ми здебільшого виставляли на продаж саме фізичне майно банків, то зараз пропонуємо ринку більшу пропозицію з продажу прав вимоги за кредитами», – пояснив директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування вкладів Олександр Кульчицький.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom