Метінвест розглядає можливість будівництва заводу в Італії, щоб завантажити українські ГЗК – гендиректор

Share

Група Метінвест вивчає різноманітні можливості для роботи в Європі, які могли б посилити її українські підприємства, повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю для проєкту FAQ talks.

Серед таких прикладів він згадав можливість будівництва нового заводу в Італії. За словами Риженкова, це дасть компанії змогу завантажити потужності гірничо-збагачувальних комбінатів у Кривому Розі. Зараз вони працюють на 35-40% від потужності.

«Це буде прямий ланцюжок від України до Європи, це буде серйозний ринок збуту для нашої високоякісної гірничої продукції», – зазначив він.

Керівник Метінвесту нагадав, що компанія працює над покращенням якості та збільшенням відсотку заліза у кінцевій продукції ГЗК. Також розробляються проекти та проводиться модернізація обладнання для подальшого переходу на виробництво продукції методом DRI, тобто прямого відновлення заліза.

 «Це дуже важливо для «зеленої» металургії. Вона розвивається в усьому світі, насамперед в Євросоюзі, а Україна прямує до Євросоюзу. Думаю, що коли Україна стане частиною ЄС, то це буде тим самим ланцюжком, який вбудує українську гірничо-металургійну галузь в європейську. Ми можемо виробляти напівфабрикати для «зеленої» металургії. Це досить важливо для Євросоюзу», – пояснив він.

У металургійному сегменті компанія планує сконцентруватися на відновленні потенціалу виробництва сталевих продуктів в Україні. Зокрема, вже ведеться робота з налагодження виробництва сталевої балки і товстого листа.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom