Ми вже перелаштували компанію на воєнні рейки – Риженков

Share

Метівнест вже перелаштував усі процеси на воєнні рейки, тож компанія готова до роботи в умовах триваючої війни, зазначив гендиректор Юрій Риженков в інтерв’ю для проєкту FAQ talks.

«Якщо ми вже прожили півтора року під час війни, перебудували логістику й продажі, то ми можемо витримати довго. Метінвест — витривала компанія», – зазначив він, додавши, що Метінвест буде надалі посилювати свою ефективність та допомагати державі.

Він додав, що наразі невідомо, скільки ще триватиме війна і які втрати спіткають Україну на цьому шляху. «Тому говорити, що ми вже пройшли дно та йдемо вгору, — ще зарано. Хоча ми віримо в контрнаступ України, ми віримо в успіх», – зауважив він.

За словами Риженкова, компанія також готується до різних сценаріїв, пов’язаних із можливою світовою кризою. «Ми лише крокуємо до світової економічної кризи. Потрапимо в цю кризу чи ні — наразі невідомо. Багато чинників свідчать про те, що потрапимо. Але є й оптимісти, які говорять, що впораємося і зможемо уникнути серйозної кризи. Це буде таке собі плато. А потім знову підемо вгору. Тому тут я був би обережним і готувався до нових випробувань разом із компанією», – додав він.

Раніше Риженков повідомляв, що фахівці Метінвесту працюють над відновленням виробництва балки і товстого листа, щоб відновити постачання металургійної продукції, виробництво якої було втрачене через окупацію маріупольских комбінатів. Також компанія, за його словами, інвестує у розробку проектів та проводить модернізацію виробничих потужностей для поступового переходу на виготовлення залізорудної продукції з використанням технології прямого відновлення заліза (DRI). 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom