ФДМ за тиждень заробив на приватизаційних аукціонах 296 млн грн

Share

Із 3 по 7 липня сума переможних ставок приватизаційних аукціонів Фонду держмайна сягнула 296,2 млн грн

У 13 аукціонах взяли участь 96 учасників, а завдяки конкуренції вартість активів зросла у 5,5 раза від стартової ціни, передає прес-служба ФДМ.

На минулому тижні попит здебільшого був на приватизацію нерухомості. Серед активів — приміщення на Івано-Франківщині та Львівщині, групи будівель у Хмельницькій, Волинській та Львівській областях, та адміністративні будівлі у Кіровоградській та Черкаській областях. Також нового власника отримав майновий комплекс ДП «Рівнеторф», в торгах за який змагалися 12 учасників і збільшили вартість активу в 4,4 раза з 47 до 205 мільйонів гривень.

Торгами з найбільшою кількістю учасників цього тижня став аукціон з продажу майнового комплексу підприємства «Урожай», за який змагалися 22 учасники. Переможна ставка за актив склала 65 млн грн та зросла у 22 рази з 2,9 млн стартової (балансової) вартості.

З 10 по 14 липня Фонд держмайна планує провести 23 приватизаційні аукціони. Для інвесторів пропонуємо придбати Навчально-виробничі майстерні в Житомирі, Центр підготовки кадрів у Київській області, Угерський спиртзавод, Будівлю торгового центру, а також Державний пакет акцій розміром 50% + 1 акція АТ «Укрнафтопродукт».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom