На проєкти відновлення в Україні залучили вже понад 22 млрд грн

Share

На реалізацію місцевих і регіональних проєктів відновлення вдалося залучити понад 22 млрд грн

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає «Інтерфакс-Україна».

Громади та області отримають перший транш у розмірі 6,6 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на реалізацію 157 проєктів, із яких 44% – це проєкти капітальних ремонтів багатоквартирних будинків.

Крім того, незабаром із фонду нададуть 3,6 млрд грн Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури для реалізації 44 проєктів відновлення житлових будинків, критичної інфраструктури та соціальних об'єктів, зазначає пресслужба.

За інформацією міністерства, близько 4,5 млрд грн із залишку кредитних коштів Європейського інвестиційного банку передадуть у виді держсубвенції на проєктування, будівництво та відновлення громадських будівель, об'єктів соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства. До 19 липня приймають пропозиції щодо проєктів від обласних військових адміністрацій.

Найближчим часом уряд також погодить спрямування 3 млрд грн на реалізацію 71 проєкту в рамках Надзвичайної кредитної програми з відновлення України від ЄІБ, зазначає Мінвідновлення.

Ще 109 громад отримали 5,3 млрд грн із держбюджету в рамках Програми відновлення України. Проєкти пройшли конкурсний відбір за погодженою з ЄІБ процедурою. Нині також опрацьовують конкурсні пропозиції для розподілу додатково 4,1 млрд грн.

«Усі проєкти відновлення, які втілюватимуть за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та кредитних програм Європейського інвестиційного банку, вже є в системі DREAM. Саме через неї буде забезпечено звітність щодо їх реалізації», – повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Крім того, до моніторингу якості виконання проєктів залучено експертів Програми розвитку ООН та Держагентства відновлення, зазначив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom