Raiffeisen відкладає вихід з Росії, – ЗМІ

Share

«Raiffeisen Bank International» відкладає плани залишити Росію на тлі того, що Австрія активізує захист давніх зв'язків з Москвою

Австрія і Raiffeisen (RBI), найбільший із західних банків в Росії, який також знаходиться в центрі розслідування США з приводу його зв'язків з Росією, чинять опір відходу з РФ, розраховуючи, що війна в Україні скоро закінчиться, передає «УНІАН» із посиланням на Reuters.

RBI ще не виклав свій план наглядовим органам Європейського центрального банку (ЄЦБ). Як йдеться в матеріалі, банк хоче дочекатися схвалення ЄЦБ, перш, ніж просити у своїх акціонерів зелене світло для подальших дій.

Крім того, перш ніж RBI почне діяти, буде потрібно схвалення російського центрального банку, Міністерства фінансів і, в разі продажу, навіть президента Росії Володимира Путіна.

Як йдеться в матеріалі, російська влада дала зрозуміти RBI, у якого близько 2600 корпоративних клієнтів, 4 мільйони власників місцевих рахунків і 10 000 співробітників, що хоче, щоб він залишився, тому що він дозволяє здійснювати міжнародні платежі.

Представник RBI заявив, що він продовжить продаж або виділення компанії і має намір скоротити свій російський бізнес.

Однак повільні темпи роботи RBI викликали конфлікт з ЄЦБ, який здійснює нагляд за банком і підштовхує його до відходу з Росії.

Банк внесений до списку міжнародних спонсорів війни. Влада ЄС вимагає від банку залишити РФ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom