Ferrexpo збільшила виробництво окатків на 57% за півроку

Share

За підсумками 1 півріччя 2023 року підприємства Групи Ferrexpo виготовили 1,96 млн т. залізорудних котунів, що на 57% більше за показник попереднього піврічного періоду. Зокрема, у 2 півріччі минулого року компанія виготовила 1,25 млн т. окатків.

У повідомленні Ferrexpo зазначається, що зростання стало можливим завдяки відновленню роботи другої лінії огрудкування у 2 кварталі 2023 року. Завдяки цьому квартальне виробництво котунів зросло на 18% порівняно з 1 кв. і склало 1,06 млн т.

Також за 6 місяців з початку року компанія виготовила 160 тис. т товарного концентрату, що на 51% більше від показника 2 півріччя 2022 року.

Обсяг піврічних продажів продукції склав 2,1 млн т, що на 15% більше від показника попереднього періоду. Для експорту продукції компанія використовує залізничні перевезення, а також транспортує залізорудну сировину баржами до Центральної, Східної Європи та чорноморського регіону.

Питання логістики є суттєвим обмежуючим фактором в роботі компанії, зазначив тимчасовий виконавчий директор Лучіо Дженовезе.

«Ми раді, що протягом першого півріччя змогли повернути до роботи другу лінію огрудкування. Це робить нас гнучкішими та дозволяє збільшувати виробництво. Однак логістичні можливості все ще обмежені, і хоча зараз у нас є можливість виробляти більше, ми не маємо доступу до альтернативних портів Чорного моря, щоб експортувати більше», – зазначив він.

Компанія має намір продовжувати працювати двома лініями огрудкування до кінця року у випадку, якщо в подальшому умови роботи та логістика в  Україні не зазнають істотних змін.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom