Данія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги

Share

Данія 3 липня оголосила про пакет цивільної підтримки України, розмір якого становить понад $90 млн

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву МЗС Данії.

«Гроші підуть на початок реконструкції шкіл, лікарень і поліклінік, бомбосховищ, водо-, тепло- та енергопостачання, а також на підтримку населення, які проживають у районі бойових дій», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особливу увагу планується приділити Миколаєву. Мета пакета – задовольнити нагальні потреби українців, які залишилися в країні під час війни, і водночас створити можливість для багатьох переміщених осіб повернутися до своїх домівок.

«Данія є одним із найсильніших партнерів України, і потреба в допомозі для відновлення, на жаль, величезна. Українські діти повинні мати можливість ходити до школи, і жителі повинні мати можливість отримати необхідну медичну допомогу в лікарні, коли це необхідно, навіть якщо триватиме війна», – сказав міністр зі співробітництва з метою розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен.

Пакет також включає кошти для запуску української економіки. Через Інвестиційний фонд для країн, що розвиваються, уряд створив в Україні механізм для інвестицій у реконструкцію ключових секторів, таких як сільське господарство, енергетика та інформаційні технології.

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй підтримує економічну активність і створення робочих місць, зокрема, за рахунок збільшення підтримки ведення незалежного бізнесу в Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom