Уряд продовжив держрегулювання цін на низку товарів

Share

Кабінет міністрів подовжив державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів на період воєнного стану і на три місяці після його припинення або скасування

Відповідна постанова №650 «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану» набула чинності 30 червня 2023 року, передає «Інтерфакс-Україна».

«Регулювання цін протягом зазначеного періоду здійснюватиметься шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на обмежений перелік продуктів харчування», – повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За інформацією регулятора, обмеження поширюватимуться на борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), олію соняшникову рафіновану, хліб житньо-пшеничний та батон.

Кабінет міністрів для усунення надмірного тиску на бізнес урядом скасував процедуру декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають суттєву соціальну значущість і товари протиепідемічного призначення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom