Вилучені росактиви продаватимуть на «Прозорро.Продажі», – Мінекономіки

Share

Підсанкційні російські активи в Україні продаватимуть через онлайн-аукціони «Прозорро.Продажі», а гроші спрямують на подолання наслідків російської агресії та відновлення економіки

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко під час заходу «П?ять років реформі малої приватизації: від першого аукціону до 14 млрд гривень у бюджети», передає прес-служба відомства.

Крім того, Свириденко повідомила, що уряд працює над впровадженням великої приватизації.

За її словами, під час повномасштабної війни реформа малої приватизації вкрай актуальна та необхідна. Про це свідчить інтерес бізнесу до онлайн-аукціонів на «Прозорро.Продажі». Лише за час повномасштабної війни від продажу об’єктів малої приватизації Україна заробила 2,8 млрд грн.

Загалом за п’ять років реформи бюджети різних рівнів поповнилися на 14 млрд грн. З молотка пішли майже 5 тисяч державних та комунальних об?єктів, які не використовувалися. На їхньому місці підприємці відкрили нові заклади, як-то готелі, кав’ярні, виробництва, а також створили робочі місця та платять податки.

Свириденко також повідомила, що одним з перших російських активів, які продадуть через «Прозорро.Продажі» може стати відомий у Києві торговий центр «Ocean Plaza». Дві третини акцій його донедавна належали російським олігархам, зокрема Аркадію Ротенбергу і його сину Ігорю. На початку червня уряд передав їх Фонду держмайна.

Фонд державного майна вже провів перереєстрацію корпоративних прав на державу. Тепер фахівці проводять інвентаризацію й актуалізують статутні документи.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom