Метінвест працює над відновленням виробництва балки і товстого листа

Share

Фахівці Запоріжсталі та Каметсталі налагоджують виробництво металевої балки і товстого листа, щоб відновити постачання металургійної продукції, виробництво якої було втрачене через окупацію маріупольских комбінатів Метінвесту. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю до 500 днів повномасштабної війни директору з корпоративних комунікацій Олегу Давиденко.

"У нас є швидкі плани стосовно нових продуктів на Запоріжсталі та Каметсталі. Ми дивимось, як можна виробляти балку із наявним у Кам'янському обладнанням, щоб у подальшому її можна було використоувати для будівництва споруд чи мостів. Ми також вивчаємо, як виготовляти товстий лист у Запоріжжі. Ми вже виготовили (пробну партію – ред.) товстого листа, відвантажили покупцям і маємо відгуки. Ми хочемо відновити постачання продуктів, які ми втратили в українській металургії із втратою Маріуполя", – розповів Риженков.

Відновлення потенціалу виробництва сталевих продуктів в Україні буде завданням для компанії на найближчі 3-5 років, додав гендиректор.

Крім того Метінвест працюватиме над покращенням якості продукції, яку виробляють гірничо-збагачувальні комбінати в Кривому Розі. "Ми давно працюємо над тим, щоб виробляти більш якісну продукцію з більшим вмістом заліза. І це дуже важливо для зеленої металургії, яка розвивається в світі та ЄС… Ми можемо виробляти напівфабрикати для зеленої металургії і це досить важливо", – зауважив Риженков.

Він визнав, що компанія поки не може здійснювати значні інвестиції в Україні, "але ми можемо робити дизайн, проектну документацію, проробляти технологіічні ланцюжки".