Українські активи генерують більшу частину фінрезультатів Метінвесту – гендиректор

Share

Розташовані в Україні підприємства Метінвесту генерують більшу частину фінансових результатів групи, повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю до 500 днів повномасштабної війни директору з корпоративних комунікацій Олегу Давиденко.

«Зараз металургійні комбінати Метінвесту завантажені на 60-70%, а ГЗК (гірничо-збагачувальні комбінати- ред.) – на 35-40%. Навіть за сьогоднішніх умов ми генеруємо позитивний грошовий потік, тому ми в змозі працювати з нашими кредиторами, інвесторами і навіть робити певні локальні інвестиції на наших підприємствах», – зазначив він.

За словами Риженкова, важка промисловість в Україні наразі не може працювати на повну потужність через логістичні обмеження – відсутність доступу до морських переведень і низьку пропускну спроможність залізниці на західному кордоні.

Разом з тим наразі, за даними Риженкова, іноземні підприємства компанії, які працюють в Італії, Болгарії, Великобританії та США, завантажені на 100% потужності.  

Нагадаємо, раніше Юрій Риженков повідомив, що Метінвест готовий надавати підтримку девелоперам, які вирішать будувати в Україні знакові проекти зі сталі. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom