Метінвест готовий надати підтримку девелоперам у сфері сталевого будівництва

Share

Група Метінвест готова надавати підтримку девелоперам, які вирішать будувати в Україні знакові проекти зі сталі. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю до 500 днів повномасштабної війни директору з корпоративних комунікацій Олегу Давиденко.

«Ми готові надавати технології, що вже зібрані на базі центру сталевого будівництва (Український центр сталевого будівництва – ред.). Готові надавати сталь, яку можна використовувати для цих проектів. Ми готові давати контакти європейських архітекторів та інженерів, які мають релевантний досвід. Ми готові повноцінно брати в цьому участь, але натхнення (реалізовувати такі проекти – ред.) повинно йти від населення та бізнесменів», – зазначив Риженков.

Він вважає, що вже зараз потрібно думати, як відбудовувати українські міста, зруйновані російськими військовими. В цьому контексті він згадав про ініціативу Mariupol Reborn, якою опікується холдинг СКМ акціонера Метінвесту Ріната Ахметова.  

«Ми вже виділили кошти на поточне функціонування цього проекту, яке дозволить зробити стратегію розвитку міста. Не можна думати, що ми відбудуємо Маріуполь таким, яким він був до вторгнення. Там були гарні речі, але було і те, чого нам би не хотілося повторювати», – сказав він, додавши, що місту потрібна нова стратегія, в тому числі й промислова.

«Азовсталь зараз – символ і фортеця, тому потрібно зрозуміти, яка частина металургії має залишатися в Маріуполі, і як зрештою має виглядати промислова мапа міста», – зауважив Риженков.

Метінвест зупинив виробництво на комбінаті «Азовсталь» одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. Компанія втратила контроль над підприємством внаслідок окупації міста росіянами. Водночас керівництво Метінвесту неодноразово наголошувало на планах відновити роботу комбінату після перемоги України.      

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom