Україна отримає другий транш від МВФ на $890 млн

Share

Рада директорів Міжнародного валютного Фонду 29 червня завершила перший перегляд програми розширеного фінансування для України, передає Кабінет міністрів України

«Україна виконала всі відповідні кількісні критерії ефективності за квітень та структурні орієнтири станом на кінець червня. Зокрема, було ухвалено зміни до державного бюджету, які відповідають потребам України, підготовлено проект законодавчої ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу та завершено перший підготовчий етап для розробки Національної стратегії доходів. Експерти фонду також покращили очікування щодо макроекономічних перспектив у 2023 році», – сказано в повідомленні.

Успішний перегляд Програми розширеного фінансування дозволяє Україні отримати другий транш в сумі $890 млн (663,9 млн СПЗ) найближчим часом.

В уряді нагадали, що 31 березня Рада директорів МВФ затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування для України загальним обсягом $15,6 млрд (11,6 млрд СПЗ), що є частиною пакету фінансової допомоги у розмірі $115 млрд. Перший транш у розмірі $2,7 млрд (2 млрд СПЗ) Україна отримала 3 квітня цього року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom