Інтерпайп скоротив продажі труб у 1 кварталі на 20%, залізничної продукції – на 27%

Share

Українська компанія «Інтерпайп» за підсумками 1 кварталу 2023 року повідомила про зростання виробництва сталі на 13% у річному вимірі, до 184 тис. т, труб – на 12% р/р, до 105 тис. т. Тоді як виробництво залізничної продукції зменшилось на 13% р/р, до 20 тис. тон.

Позитивна динаміка стала результатом зняття у березні суворих обмежень на споживання електроенергії та низької бази порівняння через минулорічний простій виробництва, зазначили в компанії.

У 1 кварталі загальний обсяг продажів готової продукції склав 108 тис. тон, що на 23% менше показника 1 кварталу 2022 року. Зокрема, продажі труб впали на 20% р/р, до 82 тис. т, залізничної продукції – на 27% р/р, до 19 тис. т, сталевої заготовки – на 50%, до 6 тис. т.

«Продажі Інтерпайп продовжили знижуватися, оскільки кон’юнктура зовнішніх ринків вже почала демонструвати перші ознаки охолодження. Зокрема, продажі OCTG-труб зменшилися на 37% р/р, лінійних труб – на 12% р/р. Триває падіння і у залізничному дивізіоні, компанія намагається компенсувати це за рахунок збільшення продажів на перспективні ринки Північної та Південної Америк, країн Близького Сходу та Азіатсько-Тихоокеанського регіону», – пояснили в компанії.

При цьому дохід від реалізації продукції, за даними компанії, зменшився на 4% р/р, до 229 млн доларів США. Показник EBITDA зріс у 5,2 рази р/р, до 79 млн доларів США. А показник чистого левереджу зміцнився до 0.7х.

«Починаючи із середини кварталу заводи Компанії повернулися до стабільної роботи, без «рваних» графіків. Це дозволило за підсумками кварталу збільшити виробництво, а в деяких сегментах, наприклад в трубному дивізіоні, дещо наблизитись до довоєнного рівня. Навіть в складних, військових умовах інтерпайп продовжує виконувати всі замовленнями, швидко та вчасно поставляє продукцію клієнтам. Істотну підтримку надає подовження відміни усіх квот та мит на українські товари з боку США та ЄС», – зазначив Андрій Коротков, генеральний директор Інтерпайп.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom