Україна та Польща продовжили дозволи на вантажні перевезення до третіх країн

Share

Українські та польські вантажні перевізники зможуть виконувати перевезення до та з третіх країн на підставі дозволів 2022 року до кінця 2023 року

Відповідне рішення ухвалили під час засідання українсько-польської змішаної комісії про автомобільні перевезення за участі Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі, передає «Укрінформ».

«Важливою умовою виконання перевезень до та з третіх країн стане клас екологічності вантажівки. Змішана комісія затвердила, що дозволи стосуються лише транспортних засобів класу не нижче Євро-5. Оновлені екологічні вимоги почнуть діяти з 1 липня, перевізники, які розпочали свій рейс, матимуть змогу його закінчити», – йдеться в повідомленні.

В міністерстві уточнили, що серед всіх зареєстрованих вантажівок у власності ліцензованих перевізників лише близько 1200 автомобілів належать до класу Євро-4, близько 70 тисяч – відповідають оновленим вимогам, а саме Євро-5 та вище.

Сторони також домовились перевірити мережу регулярних автобусних маршрутів між Україною та Польщею та обговорили питання запровадження е-черги для пасажирських перевезень.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom