«Укренерго» залучило вже 900 млн євро грантів та кредитів

Share

НЕК «Укренерго» залучила від міжнародних партнерів фінансову підтримку у виді кредитів і грантів на суму близько 900 млн євро

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу «Стан енергосистеми: ризик відключень та підготовка до зими», передає «Укрінформ».

«Зараз є важливим фінансування, яке надають західні партнери для українських енергетичних компаній. «Укренерго» вже змогло залучити близько 900 млн євро фінансування в різних формах – це або гранти, або кредити. Очікуємо, що до кінця року зможемо на декілька сотень мільйонів збільшити цю цифру, і використати цей ресурс для того, щоб інвестувати в підготовку до опалювального сезону», – зазначив очільник НЕК.

Кудрицький наголосив, що нині українські енергетики активно працюють над відновленням енергетичних об’єктів, пошкоджених внаслідок російських атак, але для цього потрібно продовжувати залучати зовнішнє фінансування.

«Як «Укренерго», так і генеруючим компаніям необхідно залучати додатковий та значний фінансовий ресурс для відновлення. Адже фінансувати ці роботи «живими» коштами потрібно вже зараз. Багато обладнання нам постачають партнери та донори у формі гуманітарної допомоги, але, безумовно, багато обладнання потрібно замовляти та оплачувати. В процесі підготовки до зими перед енергосистемою стоїть серйозний фінансовий виклик», – резюмував керівник «Укренерго».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom