Зеленський сподівається на скасування ЄС обмеження на імпорт української агропродукції з вересня

Share

Президент України Володимир Зеленський очікує, що Європейський Союз із 15 вересня скасує обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції

Про це глава держави заявив під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів із президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою в Києві, передає «Укрінформ».

Зеленський зауважив, що це важливий для України момент. Особливо, коли Росія блокує зернову ініціативу, Україна повинна мати можливість щонайменше транзиту. За словами українського президента, транзит також ускладнений.

«Але все ж таки це питання виходить за межі двосторонніх стосунків України та Польщі – це питання вже винесене на рівень Європейського Союзу», – заявив Зеленський.

«Ми подивимось, як усе буде розблоковано. Але шановна пані Урсула фон дер Ляєн пообіцяла мені особисто, що після 15-го не може бути продовження блокування. Будемо вірити в це», – зазначив Зеленський.

Президент Польщі зі свого боку зауважив, що є певні рішення щодо забезпечення вільної торгівлі, але ще залишаються питання, які мають бути впорядковані, що потребує часу. Дуда сподівається, що після опрацювання відповідних механізмів заборони будуть скасовані якнайшвидше.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom