Україна використала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі

Share

Увечері 27 червня України отримала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі загальним обсягом 1200 МВт-год. через аварійне відключення одного з атомних блоків АЕС, повідомляє НЕК «Укренерго»

«27 червня з 19:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі по 150 МВт щогодини загальним обсягом 1200 МВт-год. Імпорт та експорт у ці години був відсутній. Дефіцит потужності в енергосистемі виник через аварійне відключення одного з атомних блоків», – йдеться в повідомленні.

В «Укренерго» уточнили, що аварійна допомога не є комерційним імпортом. Це ситуативний захід екстреного реагування, який необхідний для балансування енергосистеми.

Україна може використовувати таку допомогу від сусідніх країн завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

«Нині виробництва електроенергії достатньо для потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою. Триває ремонтна кампанія на теплових електростанціях і деяких атомних енергоблоках. Тож електростанції мають обмежені можливості для компенсації непередбачуваного виключення деяких енергоблоків з роботи, особливо у вечірні години, коли споживання зростає», – додали в компанії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom