Стало відомо, коли МВФ розгляне виділення Україні другого траншу

Share

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання першого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України 29 червня

За підсумками перегляду планується виділення другого траншу на близько $900 млн, пише «Інтерфакс-Україна».

Відповідне питання внесено до порядку денного засідання разом із питанням про четвертий перегляд програми EFF для Камеруну.

Міністр фінансів Сергій Марченко від початку цього тижня перебуває у Вашингтоні в рамках виконання своїх обов'язків голови Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік, яким його обрали в жовтні минулого року.

Зазначимо, що МВФ і Україна досягли домовленості на рівні персоналу (staff-level agreement) щодо оновленого комплексу економічної та фінансової політики в рамках першого перегляду 4-річної програми EFF на $15,6 млрд 30 травня.

Програму затвердили 31 березня 2023 року, а перший транш $2,7 млрд виділили на початку квітня. Плановий графік програми передбачає виділення Україні після першого траншу трьох траншів по SDR664 млн (близько $900 млн) у середині червня і жовтня цього року та наприкінці лютого наступного року за результатами першого, другого і третього перегляду, коли оцінюють виконання зобов'язань терміном на кінець квітня, червня і грудня цього року відповідно.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom