У Австрії закликали прискорити процес відмови від російського газу

Share

Міністерство енергетики Австрії закликає вітчизняних постачальників прискорити процес відмови від російського газу на тлі війни, що триває в Україні

Таку заяву зробила міністр енергетики Австрії Леонор Гевесслер, зазначивши при цьому, що прогрес, досягнутий у відмові від російського газу, хоча і є, але недостатній з точки зору швидкості, повідомляє «УНІАН» із посиланням  на Euractiv.

«Йдеться про те, щоб зробити останній крок», – сказала вона, зазначивши, що Австрія готова до майбутньої зими, оскільки її газосховища будуть заповнені на 80%.

Міністр підкреслила, що вже зареєстровано для закупівлі через європейську платформу понад 10% річного обсягу поставок.

У той же час колишній голова E-Control Вальтер Больц застеріг Австрію від самозаспокоєння і заявив, що раптове припинення поставок може швидко призвести до дефіциту і зростання цін.

«Ми не маємо дозволити собі заколисування», – сказав він.

Федерація австрійської промисловості також закликала уряд вжити додаткових заходів для забезпечення надійного газопостачання.

Одним з ключових питань є запобігання потенційному дефіциту, який може виникнути внаслідок закінчення терміну дії контракту на транзит газу між Україною та Росією до кінця 2024 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom