Метінвест став учасником ініціативи ООН для відновлення України

Share

Група Метінвест підписала Ukraine Business Compact 2023 – принципи довгострокового сталого економічного відновлення України, повідомила компанія.

 Хабом для Ukraine Business Compact 2023, що об’єднав лідерів національної бізнес-спільноти, став Глобальний договір ООН в Україні. Раніше принципи, ініційовані та презентовані на Ukraine Recovery Conference 2023, мали бути підписані лише міжнародними компаніями, які будуть інвесторами відбудови України. Проте сьогодні за сприянням ГД ООН в Україні українські компанії також долучаються до підписання цих важливих принципів.

«Ми зібралися в колі сталих бізнесів України створювати екосистему для відбудови країни. А екосистема – це партнерство різних бізнесів, підтримка одне одного, це партнерство з державою, яка чує бізнес і підключає його до питань відновлення. Це також і громадський сектор, який є рушієм змін. Громадський сектор разом із бізнесами зміг переконати британських представників у важливості долучення України до Ukraine Business Compact. І тепер український бізнес стає основою й опорою для залучення міжнародних інвестицій в Україну», – підкреслила генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук.

 Ukraine Business Compact 2023 має на меті створити екосистему для відбудови України. Учасники взяли на себе зобов’язання дотримуватися основних принципів підтримки довгострокового сталого економічного відновлення України: інвестувати та працювати стало, прискорюючи «зелений» перехід; діяти відповідально та посилювати відповідальну ділову практику відповідно до міжнародних стандартів; впроваджувати найкращі практики корпоративного управління; дотримуватися всіх законодавчих і нормативних актів щодо санкцій.

«Ми підтримуємо принципи довгострокового сталого економічного відновлення, які визначив Глобальний договір ООН в Україні. Зараз перемога нашої країни у війні – це ціль номер один, а далі Метінвест зробить все від себе залежне, щоб відбудувати державу й зробити її ще кращою. Впевнені, що участь гірничо-металургійної галузі у цьому процесі буде однією з ключових», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom