Три українські виробники отримають по $1 млн для розробок проти ворожих БПЛА

Share

Три українські виробники отримають по $1 млн на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих БПЛА

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

За даними відомства, 24-25 червня відбувся другий щорічний Drone Hackathon «Anti-Shahеd». 50 команд презентували проекти для представників Сил безпеки та оборони України. За результатами оцінок обрали трьох переможців, які презентували найдієвіші та найефективніші проекти. Кожен з них отримає по $1 млн для реалізації та масштабування технологічних розробок, які допоможуть боротися з ворожими «шахедами».

З переможцями укладуть контракти. Кошти підуть на якнайшвидшу реалізацію розробки, яка знищуватиме ворожі дрони. Нові технології допоможуть боротися з іранськими «шахедами», щоб не витрачати ресурси сил ППО.

«Фактично щоденно українська інфраструктура зазнає атак від іранських дронів. Лише в травні по Україні запущено щонайменше 400 «шахедів». Загалом з вересня минулого року по Україні запустили не менше 1200 ударних безпілотників. Українські фахівці здатні дивувати світ й ефективно протидіяти ворожій навалі. Наше завдання — максимально підтримати розробників, створити умови для масового виробництва альтернативних систем протидії іранським «шахедам», — наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom