Україна візьме участь у будівництві зернового терміналу в Нігерії

Share

Міністерство аграрної політики та продовольства України і міжнародна компанія Lagos Free Zone (Tolaram Group) підписали меморандум про спільну участь у проєкті зернового терміналу в порту Леккі (Нігерія)

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Співпраця Мінагрополітики та Lagos Free Zone Company буде спрямована на створення необхідної інфраструктури для забезпечення подальшого безперервного постачання української агропродукції як до Нігерії, так і до всього Африканського континенту. З основною метою – забезпечити продовольчу безпеку у регіонах, які найбільше цього потребують», – наголосив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Він додав, що український аграрний сектор продовжує відігравати важливу роль у забезпеченні міжнародної продовольчої безпеки, особливо зважаючи на факт росту чисельності населення у світі.

Глибоководний порт Леккі (Lekki Deep Sea Port) в Нігерії – перший повністю автоматизований порт країни. Це спільний проєкт урядів Нігерії та штату Лагос, власника вільної зони Лагосу компанії Tolarams Group (Сінгапур) та China Harbour Engineering Company (CNEC).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom